Migranten op een gammele boot in de Middellandse Zee (archieffoto  uit februari 2021).
Volledig scherm
Migranten op een gammele boot in de Middellandse Zee (archieffoto uit februari 2021). © AP

Zeker 57 migranten verdronken voor Libische kust

Zeker 57 migranten zijn voor de kust van Libië verdronken na het kapseizen van hun boot. Overlevenden zijn door vissers en de kustwacht naar het vasteland gebracht, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Getuigen hebben verklaard dat onder de dodelijke slachtoffers twintig vrouwen en twee kinderen zijn.

2 reacties

  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    Laat de Ngo's betalen voor iedere "geredde vluchteling" dan stopt de grote stroom vanzelf
  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Meer dan tijd dat men stopt met smokkelen. Europa heeft zelf het aanzuigeffect gecreërd. Als men de zgn bootvluchtelingen terug aan wal zet , waar ze vertrokken zijn , zullen er heel wat minder slachtoffers vallen. "Europa" heeft door zijn regelgeving dergelijke toestanden uitgelokt, waardoor het een massa vetbetaalde topfuncties kon creëren. Overbtaalde ambtenaren die geen voeling hebben met hun Ruropese onderdanen.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaan­val: “Rusland wil stad onbewoon­baar maken”

    De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als het op wapens neerkomt”, zei hij tegen de Amerikaanse tv-zender ‘MSNBC’. “Maar het is nog niet te laat. De Oekraïners hebben enorme capaciteiten getoond bij het verdedigen van hun land.” Lees hier de ontwikkelingen van maandag 22 april terug.