Vaccinatiecentrum Aalst laat mensen zonder afspraak vaccin halen: "Willen vaccins niet in koelkast laten zitten"

Het vaccinatiecentrum van Aalst houdt vandaag een soort van "open dag". Dat betekent dat mensen boven de 18 jaar er gewoon kunnen langsgaan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. "Ze kunnen hier het Johnson & Johnson-vaccin krijgen. Daar heb je maar 1 prik van nodig, dus ze moeten geen 2 keer langskomen", zegt coördinator Maarten Van Vaerenbergh van het vaccinatiecentrum.

In het vaccinatiecentrum Denderdal in Erembodegem, bij Aalst, mogen mensen vandaag zonder afspraak binnenwandelen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Concreet gaat het over inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede boven de 18 jaar. Ze kunnen er het vaccin van Johnson & Johnson krijgen. "Het kan mensen overtuigen dat ze er maar 1 dosis van nodig hebben", vertelt coördinator Maarten Van Vaerenbergh.

Er is nog voldoende voorraad 

Coördinator Maarten Van Vaerenbergh

De coördinator vindt het belangrijk om zo'n open dag te organiseren. "We zien dat een aantal mensen niet zijn ingegaan op die eerste uitnodigingen", klinkt het. "Wij hebben ook nog voldoende voorraad, dus het is beter dat we die voorraad nuttig aanwenden dan dat we die in de koelkast laten zitten."

Grote besmettingsgraad

Het vaccinatiecentrum hoopt om mensen toch te overtuigen met deze oproep. "Die deltavariant baart ons toch zorgen", zegt Van Vaerenbergh. "We zien een grote besmettingsgraad, ook bij mensen die al gevaccineerd zijn, dus mensen die nog niet gevaccineerd zijn lopen toch een aanzienlijk risico."

Mensen die willen langsgaan voor een prik kunnen dat doen tussen half 9 en 3 uur. Ze hebben er nu al 75% van de totale populatie volledig gevaccineerd. Einde deze week of begin volgende week hopen ze er ook de kaap van 200.000 eerste prikken te kunnen bereiken.

Meest gelezen