Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong.
Volledig scherm
Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong. © Shutterstock / Alexandre Laprise

Vrouw (25) maakt per ongeluk fatale sprong na bungeejumpen van viaduct zonder beschermingsmateriaal

De 25-jarige Yecenia Morales Gómez uit Colombia sprong eerder deze week van een viaduct van zo’n 50 meter hoog zonder bungeekoord, nadat ze blijkbaar dacht dat het haar beurt was om te springen. Uit het medisch rapport blijkt dat de vrouw is overleden door de shock, en niet de val zelf.

7 reacties

  • Claudius Leonidas

    3 jaar geleden
    Als men toch wilt springen , volg dan een para opleiding en men kan dan springen zoveel men wilt , zelfs van op verschillende hoogten , maar ja dat bungeejumpen is misschien spectaculairder maar kan niet de ervaring van het echte parachutespringen evenaren .
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Schaf die onnozelheid nu eens af seg !
  • Lin Van de Velde

    3 jaar geleden
    Ze had het harnas al aan schrijft men. Maar de bungee was niet aan het harnas bevestigd. Zij voelde zich dus ingegespt. De rest zal wel pure stress zijn. De organisatie zou haar daar niet onbeveiligd mogen laten staan, want niet iedereen denkt op dat moment even helder door stress.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ze was ingegespt. Alleen was de kabel nog niet bevestigd. En dat kon ze niet weten.
  • Marc Werbrouck

    3 jaar geleden
    Niet te geloven. Wie zo'n bungeesprong doet wordt ingegespt tot en met. En begeleidt tot aan de sprong zelf.