Oeroud barbecue-erfgoed: Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je varkensvlees het lekkerste barbecuet
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.” De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
Een auto van het werk blijft aan populariteit winnen, zo blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta. Maar wat is de impact van zo’n bedrijfswagen op je loon? En zijn er gevolgen voor je dertiende maand en pensioen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal experte verloning bij Acerta Consult. -
“Goedkoper dan een chocoladereep van hetzelfde huismerk”: hier scoor je nog paaseitjes aan spotprijs
Na Pasen zijn de prijzen van paaschocolade fors gedaald. Winkelketens zoals Colruyt en Albert Heijn bieden hun paaseitjes aan voor de helft van de oorspronkelijke prijs. “Het is een buitenkansje, zeker in deze tijd van kostbare cacaobonen”, benadrukt Gunther Devisch van Promojagers België. Waar kan je de beste deals slaan? -
-
PREMIUM
“Aan havermelk, zeewier en olijfolie geven wij aardig wat geld uit”: zo bespaart Jason-Louise op haar gezonde en biologische winkelkar
-
PREMIUM
Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden”
Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. -
PREMIUM
Nieuw gehypet middeltje om af te vallen kost 5 euro bij Kruidvat: hoe nuttig is water met toegevoegde elektrolyten?
Vergeet water met citroen of appelazijn: water met elektrolyten is de nieuwste gezondheidsobsessie van het internet. Het zou het ideale hulpmiddeltje zijn om af te vallen, maar ook om spierherstel na het sporten te bevorderen. Wat zijn elektrolyten precies en wat doen ze met je lichaam? Sportdiëtist Tom Vandenbussche geeft advies. “Mensen met nierproblemen of een instabiele bloeddruk moeten opletten.” -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
-
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.” -
PREMIUM
EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Soms zit er een hele haardos in de boter”
“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” -
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”