Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”

Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”

15 reacties

  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    karel dillen heeft weer het antwoord, hij kent er ook maar één, het is de schuld van de NVA of eigenlijk van Vlaming. Als Wallonië en Brussel slechter presteren dan Vlaanderen, dan moet dat nooit onderzocht worden, dan is dat de schuld van de NVA. Toch heerlijk simpel hoe zo een anti-Vlaams brein werkt. Misschien zijn vele Walen en Brusselaars wel het soort van karel dillen beu en willen die het heft in eigen handen nemen ipv te schuilen achter de Vlamingen en liefst nog anoniem zoals k dillen.
  • Herman Kouter

    3 jaar geleden
    En hoe staan de onderzoeken in WZC? Nergens, want dat is het domein van Beke.
  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    Bevolking jullie alleen kunnen die zakkenvullers en bedriegers stoppen door al deze partijen af te straffen in het stemhokje zoniet blijven ze jullie uitpersen
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Beste heer Roberfroid volledig met je eens wat je verteld we worden bedrogen dat het geen woorden heeft ! Vandaar dat ik altijd heb gezegd vanaf de eerste dag van mijn pensioen en dit was 1/1/20 België met heel veel plezier heb vaarwel gezegd ik was het kotsbeu om in dit land vol bedrog en leugens te verblijven .
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Een nieuw lijk dat uit de welgevulde NVA kast komt vallen. Verwachten die mensen bij die partij nu dat je dezelfde dienstverlening kan geven met een pak minder personeel. Ze zouden bij NVA beter nederig zwijgen en mea culpa slaan. Maar we weten intussen allemaal dat deze partij als geen ander haar verantwoordelijkheid en fouten kan afwentelen op een ander. De meeste coronaslachtoffers vielen in de Vlaamse rusthuizen nog voor er van Vivaldi sprake was