ANP
Volledig scherm
© ANP

Nieuwe studie: “Risico op bloedklonters onveranderd bij tweede dosis AstraZeneca”

Het risico op bloedklonters neemt niet toe na een tweede prik met het vaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit een onderzoek die als preprint (een artikel zonder officiële peer review) in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet bericht. De studie kan een nieuwe boost betekenen voor het vertrouwen in het veelbesproken vaccin.

10 reacties

  • Luc Tutenel

    3 jaar geleden
    James, voor ministers ging het zoals voor ons: ze schoven aan in het centrum en kregen wat er die dag op het menu stond. Onder andere Vandenbroecke kreeg AstraZeneca.
  • Jean Versmissen

    3 jaar geleden
    Men is eerlijk genoeg om het erbij te zeggen: "onderzoek gefinancierd door AstraZeneca dat het vertrouwen in het vaccin probeert op te krikken". Ofte: weer een dictee. Voor de rest weer van die Covid mededelingen/redeneringen om een punthoofd van te krijgen: het risico neemt niet toe, we zouden begot niet weten wat de oorzaak is, ... . Zouden ze hun geld niet beter steken in nuttige studies?
  • Wim V.

    3 jaar geleden
    De eerste Astra spuit is inderdaad de zwaarste, de 2de valt heel goed mee.
  • Anne-Marie De Smedt

    3 jaar geleden
    Andy, de studies worden betaald door de farmaceutische bedrijven maar uitgevoerd door artsen, ziekenhuizen en CRO’s. En de resultaten worden door een onafhankelijke DSMB bestaande uit artsen geëvalueerd. Zij bepalen niet de uitkomsten omdat ze het betalen. Zo werken klinische studies niet.
  • Louis Vanarwegen

    3 jaar geleden
    De bescherming graad ligt bij astra Zenica het laagst, en het grote deel van de 65 plussers en meest kwets bare hebben die in hun arm gekregen, hoe is dat mogelijk Mr. "Van de broucke