50-tal zwaar beschadigde gebouwen worden afgebroken na zware overstromingen in Pepinster.
Volledig scherm
50-tal zwaar beschadigde gebouwen worden afgebroken na zware overstromingen in Pepinster. © BELGA

50-tal beschadigde woningen worden afgebroken na zware overstromingen in Pepinster

In Pepinster in de provincie Luik heeft de burgemeester met spoed de afbraak bevolen van zo'n 50-tal zwaar beschadigde woningen, waaronder garages. Dat is een aanzienlijk deel van het centrum langs de Vesder. De meeste gebouwen waren eerder al onbewoonbaar verklaard na de zware overstromingen.

17 reacties

  • Leo Kaya

    3 jaar geleden
    Moment om nieuwe huizen met prima isolatie en moderne technieken te bouwen. Wallonië gaat zo primeren boven Vlaanderen. Maar dan gaan ze wel anders moeten gaan stemmen. De hulpmiljarden laten beheren door de huidige regionale regeringen betekent verspilling en inefficiëntie op grote schaal. Voorbeelden genoeg, ook in Vlaanderen.
  • Francois Jonckheere

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat alle slachtoffers deugdelijk vergoed worden en dat daar een opvolging en begeleiding gaat zijn door de overheid.
  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Overheid moet een over-heid zijn ! En geen onderheid wat nu blijkt. Komaan zeg, wat kan de overheid wel nog.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Dit is natuurlijk de gelegenheid om deze huizen niet meer op dezelfde plaays te herbouwen , wel om minder overstromingsgevoelig terrein. Nu of nooit.
  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    best wat de walen kunnen doen is geen vlaamse bouwbedrijven toelaten in de heropbouw want ze gaan niet toekomen dan met 20 miljard ...denk eerst aan je lokale bouwbedrijven !