Radio 2

Bakstenen muur valt om: 7 auto's van garage in Kuurne beschadigd

Bij een autogarage in Kuurne zijn 7 auto's geraakt door bakstenen. Die stenen kwamen ineens los van een metershoge muur naast de autogarage, waar die auto's stonden. Ze zijn volledig vernield en kunnen dus niet meer verkocht worden. Toen een buurtbewoonster wilde parkeren bij de garage, merkte ze de ravage op en verwittigde ze de zaakvoerder.

Bij autogarage Bouckaert langs de Harelbeeksestraat in Kuurne zijn vrijdagmiddag 7 auto’s geraakt door een hoop bakstenen. Die bakstenen kwamen ineens los uit een metershoge muur, net naast de autogarage. De garagist was op verlof, maar kon onmiddellijk ter plaatse komen.

Waarom de bakstenen plots losgekomen zijn, is niet duidelijk. Het waaide niet hard en de zaakvoerder van de autogarage had nooit barsten in de muur opgemerkt. De resterende bakstenen worden door een aannemer preventief  verwijderd.

Van de 7 getroffen auto's, waren er 6 bedoeld om te verkopen. Daar zat één Mercedes bij die nog geen jaar oud was en amper 8.000 kilometer had gereden. De nieuwprijs van zo'n Mercedes bedraagt zo'n 40.000 euro. De andere auto moest hersteld worden. 

Radio 2

Meest gelezen