© Belga

Twee dagen na rechtszaak: Marc Van Ranst en Willem Engel opnieuw in de clinch op Twitter

Twee dagen geleden zaten ze nog op de rechtbank in Mechelen, maar vandaag zitten ze alweer intens te discussiëren op Twitter. De vete tussen viroloog Marc Van Ranst en zijn tegenstander Willem Engel lijkt allesbehalve voorbij te zijn.

LEES OOK: Nederlandse coronascepticus daagt Marc Van Ranst voor de rechter wegens laster en eerroof

Woensdag vond in de rechtbank van Mechelen het proces plaats dat de Nederlandser Willem Engel tegen Marc Van Ranst heeft aangespannen. De reden? De Nederlander klaagt de viroloog aan voor laster en eerroof omdat de professor hem extreemrechts en een virusontkenner zou hebben genoemd.

Het doel van Engel was dat er een duidelijk kader zou komen waarin de rechtbank bepaalt in welke mate de vrije meningsuiting kan gebruikt worden in de discussie tussen beiden. Maar vrijdag lijkt er al geen sprake meer van een kader, want de twee zitten weer openlijk ruzie te maken op Twitter.

Van Ranst had vrijdagochtend een bericht gedeeld over de vaccinatiecampagne in Nederland. “Voor de vaccinatiecampagne had 10-30% van de bevolking antistoffen. Op dit moment heeft meer dan 90% van de bloeddonoren in NL reeds antistoffen tegen corona (door vaccinatie of infectie). Vaccinatie is een succes”, klonk het.

Daarop reageerde Engel dat hij de informatie “opmerkelijk” vindt en spreekt hij de tweet van Van Ranst tegen. “Deze vind ik opmerkelijk. 1. de groep 61-70 later geprikt maar toch eerder een reactie? 2. groep 70+ een hele sterke toename opeens na 2 maanden na injectie? 3. groep 18-30 had geen injectie nodig die waren er zelf wel gekomen”, schrijft hij waarna de discussie opnieuw oplaaide. “@vanranstmarc je maakt weer een klassieke fout. Antistoffen is niet hetzelfde als immuniteit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER