Duo aangehouden voor steekpartij na ruzie over drugs

Antwerpen-Noord -

Twee mannen van 41 en 25 zitten in de cel op verdenking van poging tot doodslag. Het duo werd opgepakt na een steekpartij op het Sint-Jansplein in Antwerpen.

De feiten dateren al van twee weken geleden. Toen zagen camera-operators van de politie op hun beelden dat er op zaterdagochtend rond 4 uur een vermoedelijke drugsdeal plaatsvond op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord. De aangestuurde patrouilles waren nog onderweg toen in de camerazaal te zien was dat de deal uit de hand liep. “Het kwam tot een vechtpartij tussen drie personen. Daarbij werd een 19-jarige Algerijn geslagen met een fietsslot en gestoken in het hoofd en de benen”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket Antwerpen.

Het slachtoffer lag een tijdje in het ziekenhuis maar mocht ondertussen weer naar huis. De toegesnelde politie kon de twee verdachten meteen na de feiten oppakken. Het gaat om een Egyptenaar en een Algerijn. “Ze werden aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, ondertussen werd hun aanhouding bevestigd door de raadkamer”, zegt Aerts.

De drie betrokkenen, verdachten en slachtoffer, verbleven illegaal in het land. Hun ruzie had vermoedelijk te maken met de drugsdeal waarvan de politie eerder getuige was. Volgens onze informatie was de ruzie ontstaan na een discussie over de kwaliteit van de drugs.

 sare, pavi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER