Burenruzie escaleert in Scherpenheuvel: man afgevoerd met snijwonde

In Scherpenheuvel-Zichem is afgelopen nacht een gewonde gevallen na een uit de hand gelopen burenruzie. Een verdachte is opgepakt, maar die wordt voorlopig niet voorgeleid. De precieze omstandigheden zijn nog te onduidelijk.

Het incident deed zich voor rond 0.30 uur in een appartementsgebouw langs de Ernest Claesstraat in Zichem. De omstandigheden zijn nog onduidelijk maar twee bewoners gingen er - niet voor het eerst - in de clinch. Een van de twee mannen liep daarbij een ernstige snijwonde op in de borstkas. "Het onderzoek zal moeten uitwijzen wie van beiden de grote agressor was en of die wonde met een mes of een ander voorwerp werd toegebracht", zegt woordvoerster Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

Het slachtoffer (50) moest door de brandweer langs de buitenzijde via de ladderwagen geëvacueerd worden uit het appartementsgebouw en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. "Hij heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten en zal nu verhoord worden", aldus Callewaert.

Een 33-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij de snijwonde heeft aangebracht, werd door de politie in de boeien geslagen. Hij is intussen al verhoord.

De parketmagistraat heeft beslist om de onderzoeksrechter te vorderen. Die heeft echter beslist om de verdachte nog niet aan te houden. Er zijn voorlopig nog te veel onduidelijkheden in het onderzoek. De twee betrokkenen spreken elkaar tegen, en er is nog geen duidelijkheid wie nu eigenlijk de aanleiding gaf tot de discussie of de grote agressor van de twee is. 

De verklaringen van beide betrokkenen, geven zelfs nog geen duidelijkheid over welk wapen er gebruikt is om de verwonding van de vijftiger aan te brengen. Er is dus nog verder onderzoek en duidelijkere bewijslast nodig, alvorens er een verdere beslissing kan genomen worden over eventuele aanhouding.

Meest gelezen