Druk vakantieverkeer op de Europese snelwegen.
Volledig scherm
Druk vakantieverkeer op de Europese snelwegen. © AFP

Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegen

Vandaag is een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is eraan  te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het extreem druk. Op de middag stond er 1.092 kilometer file in Frankrijk, zo melden mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. Daarmee is het filerecord van 1.142 kilometer, dat dateert van 10 juli dit jaar, net niet verbroken. Intussen nemen de files opnieuw af. Toch raadt mobiliteitsorganisatie VAB aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.

  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.