Songfestivalwinnaar Måneskin niet op Lokerse Feesten na blessure drummer

De Italiaanse popgroep en winnaar van het Eurovisiesongfestival Måneskin zal donderdag niet optreden op de Lokerse Feesten. De groep heeft het concert geannuleerd, omdat de drummer geblesseerd is. Hij moet een paar dagen rust nemen. De groep vindt het bijzonder jammer dat ze het eerste festival van hun tournee moeten annuleren. 

Het concert van Måneskin op de Lokerse Feesten was in minder dan 1 minuut uitverkocht. Het aantal tickets was wel beperkt door de coronamaatregelen.  

"We vinden het bijzonder jammer dat we niet bij jullie kunnen zijn. We kunnen niet wachten om jullie te zien en samen plezier te maken", laat de groep weten.

Drummer Ethan heeft last van tendinitis aan zijn hand. "Hij zal niet op tijd hersteld zijn voor het optreden. Hij is ok en hij is aan het rusten, maar hij heeft nog wat meer tijd nodig."

Måneskin is enorm populair in ons land. Ze scoorden een hit met hun songfestivalnummer "Zitti e buoni" en ook andere nummers vallen in de smaak. Deze week leidt de groep bijvoorbeeld De Afrekening van Studio Brussel met twee nummers, "I wanna be your slave" en "Zitti e buoni", dat is ongezien. 

In de Ultratop 50 Singles staan de Italianen met drie nummers: "Beggin'" op nummer 4, "I wanna be your slave" op 17 en "Zitti e buoni" op nummer 28. 

Alternatief programma?

De organisatie van de Lokerse Feesten gaat de tickets voor die dag volledig terugbetalen. "We bekijken momenteel of een alternatieve programmatie op 5/8 mogelijk is en hoe die er zou uitzien. Van zodra we hier informatie over hebben komen we bij jullie terug."

Måneskin staat op 14 augustus ook nog geprogrammeerd op het Waalse Ronquières Festival. Dat optreden gaat wel door en is nog niet uitverkocht.

Bekijk hieronder het optreden van Måneskin waarmee ze de overwinning op het Eurovisiesongfestival binnenhaalden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen