Direct naar artikelinhoud
NieuwsReizen in Europa

Heel wat regio’s in Europa kleuren opnieuw rood

Ook het Italiaanse eiland Sardinië is vanaf vandaag een rode zone.Beeld Getty Images

Vanaf vandaag kleuren opnieuw heel wat regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië rood op de coronakaart, zo blijkt uit gegevens op de website info-coronavirus.be. Dat betekent dat niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers bij terugkeer een test moeten ondergaan en in quarantaine moeten tot ze een negatief resultaat hebben.

Tot nu toe was het gebruikelijk dat de overheid de nieuwe kleuren bekendmaakte op zondag, en de maatregelen voor rode zones pas van kracht liet gaan op woensdag. Deze keer worden de nieuwe rode zones meteen, vanaf zondag 1 augustus, van kracht, zo staat te lezen op info-coronavirus.be. Er zijn een aantal populaire vakantieregio’s bij.

Reiskaart

Naar welke landen kan ik op reis deze zomer? Hier vindt u alle laatste adviezen

De nieuwe rode zones zijn Centraal-Jutland in Denemarken, de Faeröer, Ile-de-France, Aquitaine, Limousin, Poitou-Charentes, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Auvergne, Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d’Azur in Frankrijk, Centraal-Macedonia, West-Macedonia, West-Griekenland en Peloponnesos in Griekenland, en Sicilië en Sardinië in Italië. Die zones komen bij een hoop andere gebieden die al rood waren ingekleurd.