(c) Copyright 2021, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Politie arresteert 600 mensen in Berlijn op verboden betoging tegen coronamaatregelen

In Berlijn heeft de politie zo'n 600 mensen opgepakt bij een verboden betoging tegen de coronamaatregelen. In de Duitse hoofdstad waren duizenden mensen op straat gekomen om te manifesteren. De betogers scandeerden leuzen zoals "vrede, vrijheid, democratie" en "beëindig de coronadictatuur." Hier en daar kwam het tot opstootjes. De politie moest het waterkanon inzetten. 

Duizenden tegenstanders van het Duitse coronabeleid zijn vanmiddag de straat opgegaan in de hoofdstad Berlijn. De autoriteiten hadden meerdere protestacties verboden die voor dit weekend waren aangemeld in Berlijn. Het ging onder meer om een geplande demonstratie van actiegroep Querdenken-711 (Dwarsdenken-711). Op die betoging werden ruim 22.000 mensen verwacht en de politie had er op gerekend dat er toch betogers op straat zouden komen. Er werden 2.250 manschappen ingezet.

Videospeler inladen...

Volgens politierapporten hebben de betogers verschillende pogingen ondernomen om barrières te doorbreken. "In individuele gevallen moest fysiek geweld worden gebruikt", zegt een politiewoordvoerder. Er zijn ook enkele agenten gewond geraakt.

Querdenken is een van de bekendste groepen die zich verzet tegen het Duitse coronabeleid. De beweging vindt dat de maatregelen die de overheid neemt om het virus te bestrijden veel te ver gaan en zegt te demonstreren voor het herstel van de grondrechten van Duitse burgers.

Meest gelezen