Frankrijk kleurt sneller rood op coronakaart: dit zijn alle nieuwe rode zones

De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag een rode kleur gegeven op de coronakaart. En dat met onmiddellijke ingang.

Dat heeft gevolgen voor terugkeerders: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten eens weer in België een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben.

LEES OOK: Frankrijk kleurt in sneltempo rood op coronakaart: kan je nog met gerust hart op vakantie?

Tot vorige week maakte de overheid de nieuwe kleuren bekend op zondag. De maatregelen voor rode zones werden pas van kracht op woensdag. Maar dat verandert nu. De nieuwe rode zones gelden meteen vanaf zondag 1 augustus.

De nieuwe rode zones zijn:

Denemarken: Faeröer en Centraal-Jutland.

Frankrijk: Ile-de-France, Aquitaine, Limousin, Poitou-Charentes, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Auvergne, Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Griekenland: Centraal-Macedonië, West-Macedonië, West-Griekenland en Peloponnesos.

Italië: Sicilië en Sardinië.

Volgens de federale politie zullen er controles plaatsvinden aan de grenzen om onder andere te testen of terugkerende reizigers het PLF-formulier hebben ingevuld.

Geen quarantaine meer voor VK

Goed nieuws dan weer uit Groot-Brittannië. Wie volledig gevaccineerd is en vanuit de VS of Europa naar het Verenigd Koninkrijk afreist, moet niet meer in quarantaine. De Britse regering kondigde die nieuwe maatregel vorige week aan, vanaf vandaag gaat de nieuwe maatregel ook effectief in.

Reizigers moeten wel nog een coronatest doen voor hun vertrek en een test op de tweede dag na aankomst in het VK. Voor reizigers uit Frankrijk blijven strengere regels gelden: wie er volledig gevaccineerd is en naar het Verenigd Koninkrijk afreist, moet nog steeds in quarantaine. (cdh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER