Jan Vandewiele
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vandewiele © Steven Richardson

Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcijfer is recht evenredig met het aantal uren zonneschijn”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Jan Vandewiele (51) aan de beurt. Hij werkte zestien jaar als grafisch vormgever voor vooraanstaande klanten in de mode- en kunstwereld. In het midden van zijn midlifecrisis koos hij — in plaats van een sportwagen te kopen — om een cursus te volgen aan de Gelato University in Bologna. Zonder horeca-ervaring stampte hij vijf jaar geleden Cremerie Germaine uit de grond in de Koekenstad: een hotspot met gelato om bij weg te smelten. “Ik moet er flink wat verkopen om uit de kosten te komen.”

  1. “Met hun last minute kortingen zijn ze een pak goedkoper dan vliegtuigtickets”: met de nachttrein reis je nu ook naar Praag en Dresden
    PREMIUM

    “Met hun last minute kortingen zijn ze een pak goedkoper dan vliegtuig­tic­kets”: met de nachttrein reis je nu ook naar Praag en Dresden

    Na het succes van de nachttrein naar Berlijn, rijdt de European Sleeper sinds deze week vanuit Brussel ook verder naar Dresden, Saksisch Zwitserland en Praag. “Het is ‘slow travel’ ten top”, zegt onze reisexpert Johan Lambrechts, en als je op de juiste momenten boekt, kom je voordeliger uit dan met het vliegtuig, tipt hij. “De prijzen zijn in 2024 níét verhoogd.” Maar niet onbelangrijk: krijg je voor je geld ook een deftig bed?
  2. Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”
    PREMIUM
    Zoveel verdien ik

    Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.