EPA
Volledig scherm
© EPA

Berlijn verbiedt drie nieuwe protesten tegen coronamaatregelen

De Berlijnse politie verbiedt drie nieuwe protesten tegen de coronamaatregelen. Het gaat om twee marsen langs een drukke verkeersweg door het park Tiergarten en een kleinere bijeenkomst op Potsdamer Platz. In totaal zouden er ruim tienduizend mensen verwacht worden. In het voorbije weekend zijn zulke betogingen uit de hand gelopen. 

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaan­val: “Rusland wil stad onbewoon­baar maken”

    De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als het op wapens neerkomt”, zei hij tegen de Amerikaanse tv-zender ‘MSNBC’. “Maar het is nog niet te laat. De Oekraïners hebben enorme capaciteiten getoond bij het verdedigen van hun land.” Lees hier de ontwikkelingen van maandag 22 april terug.
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”