Tinne Van der Straeten.
Volledig scherm
Tinne Van der Straeten. © BELGA

Tekort aan diesel, benzine en stookolie dreigt in regio Luik: “Maar we hebben onze voorzorgen genomen”

De federale regering heeft voor de regio Luik een ‘bevoorradingscrisis’ erkend. Hierdoor kan de overheid indien nodig ingrijpen als er een tekort aan aardolie of aardolieproducten zou ontstaan. Door de recente overstromingen zijn die voorraden heel laag. Dat staat te lezen in een persbericht van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

  1. 41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichtsherkenning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?
    PREMIUM
    39

    41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichts­her­ken­ning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?

    De 10 Miles loopt u voortaan maar beter van start tot finish met een brede glimlach op uw gezicht. Want ook te midden van 30.000 lopers wordt u feilloos herkend. Een gespecialiseerd fotobedrijf levert tegen betaling tientallen persoonlijke foto’s van uw prestatie - souvenirs dankzij automatische gezichtsherkenning. Straf, maar ook wel een beetje creepy. Kan dit eigenlijk zomaar, privacygewijs? En moeten we deze technologie vrezen?
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    11

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.