Ondanks corona bezochten 41.703 mensen de expo ‘Oog in oog met de Romeinen’ in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren. De tentoonstelling kreeg bovendien een hoge waardering. © luc daelemans

Ondanks corona ruim 40.000 bezoekers voor GRM-expo

Tongeren -

De tentoonstelling ‘Oog in Oog met de Romeinen’ in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren klokte zondagavond af op 41.703 bezoekers. In moeilijke coronatijden is dat een uitstekend resultaat.

Jan Bex

Ruim 41.000 bezoekers is een fraai bezoekersaantal voor een tijdelijke tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum. Dat zijn er inderdaad geen honderdduizend-én-zoveel zoals voor expo’s als ‘De Gladiatoren’ en ‘Sagalassos’ indertijd. Maar de duurtijd van ‘Oog in oog met de Romeinen’ was dan ook na een moeizame productie in samenwerking met het British Museum vanwege corona ingekort tot nog geen zes maanden. Bovendien werden het aantal bezoekers per tijdslot van een kwartier beperkt tot maximaal tien.

British Museum

Die tijdsloten liepen wel makkelijk vol. ‘Oog in oog met de Romeinen’ wordt door velen beschouwd als een van de beste tentoonstellingen die het Gallo-Romeins Museum ooit produceerde. Zoniet de beste. Dat wil wat zeggen. Die appreciatie laat zich ook vertalen in hoge waarderingscijfers waarmee bezoekers de expo na hun bezoek quoteerden.

Die hoge waardering komt onder meer door de uitzonderlijke kwaliteit van de topstukken, uitgeleend door het British Museum in Londen. Maar ook door de bevattelijke wijze waarop het museum, onder meer via zorgvuldig gedocumenteerde videogetuigenissen, het dagelijkse en zeer diverse leven illustreerde van de mensen uit dat immense Romeinse Rijk in de tijd van de keizers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer