De Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaya kwam zaterdag nog in actie tijdens de 100 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Ze uitte openlijk kritiek op haar coaches nadat ze zonder haar medeweten werd ingeschreven voor de 4x400 meter, waarna ze gedwongen werd om uit de Spelen te stappen.
Volledig scherm
De Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaya kwam zaterdag nog in actie tijdens de 100 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Ze uitte openlijk kritiek op haar coaches nadat ze zonder haar medeweten werd ingeschreven voor de 4x400 meter, waarna ze gedwongen werd om uit de Spelen te stappen. © AP

Wit-Russische sportfunctionarissen zetten atlete onder druk om uit de Spelen te stappen in gelekt audiofragment: “Zet je trots opzij, dit is hoe zelfmoordgevallen eindigen”

In een uitgelekt audiofragment is te horen hoe twee hoge functionarissen van het Wit-Russische Olympische comité de atlete Kristina Tsimanoeskaja proberen te overtuigen om zich terug te trekken uit de Olympische Spelen, nadat ze openlijk kritiek had geuit op haar coaches. De atlete werd door de mannen onder druk gezet om Japan te verlaten en vooral geen verklaringen meer af te leggen. “Laat dit gewoon allemaal vallen. Want hoe meer je je verzet... Weet je hoe een vlieg, hoe harder ze tegenstribbelt, steeds meer verstrikt raakt in een web?", klinkt het dreigend.