De uil daalde neer tijdens de zaterdagavondmis. © Rauwse Klap

Niet Heilige Geest, wel spierwitte kerkuil daalt neer tijdens misviering in Mol-Rauw

Mol -

In Mol-Rauw konden de kerkgangers afgelopen weekend een spierwitte kerkuil bewonderen die door de kerk vloog. Medewerkers van een uilenwerkgroep konden de vogel weer loslaten uit het gebouw.

Tijdens de zaterdagavondmisviering in Mol-Rauw zagen kerkgangers plots een witte verschijning aan het plafond van de kerk zweven. Het was niet de Heilige Geest die over hen neerdaalde tijdens de preek van de pastoor, maar een spierwitte kerkuil.

De vogel had zijn toevlucht genomen in de kerk, maar kon het gebouw niet meer verlaten. Daarom werd de hulp ingeroepen van de uilenwerkgroep Zuiderkempen. Het dier vangen was nog een hele klus. Terwijl de uil uitrustte aan het glasraam boven het kerkorgel, stelden de medewerkers van de uilenwerkgroep een vangnet op.

Medewerkers van de uilenwerkgroep Zuiderkempen kwamen te plaatse om de uil te vangen. © Rauwse Klap

Uiteindelijk belandde de uil na wat stunt- en vliegwerk toch in het vangnet. Na een controle werd het diertje weer buiten vrijgelaten. De vogel was gezond en wel. Het ging om een jonge uil die nog op de zolder van de kerk is geboren. Hoe het dier terug in de kerk is terechtgekomen, is een mysterie.  

De jonge uil is in goede gezondheid. Het dier werd weer buiten vrijgelaten. © Rauwse Klap

 ©  Rauwse Klap

 (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER