Van links naar rechts: prinses Claire en prins Laurent, prinses Marie-Christine en Jean-Paul Gourges en koningin Paola en Albert.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: prinses Claire en prins Laurent, prinses Marie-Christine en Jean-Paul Gourges en koningin Paola en Albert. © Belga Image/Abbeloos/Photo News - Fotomontage HLN

“En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof

RoyaltyEen prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.

2 reacties

  • jacobs rudy

    3 jaar geleden
    Het probleem is, dat die families nog altijd daar zijn en door ons betaalt moeten worden,terwijl ze geen bal uitvoeren, en nergens voor staan tenzij onnozele die dan in de rij gaan staan met vlaggetjes zwaaien, en men verplicht scholen om er aan deel te nemen of je zag geen kat op hun overroepen defillees, en hun armzallig legertje,op hun nationale feestdag,afschaffen die handel wegens te duur.
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    Het probleem is dat ze alles krijgen en ze doen Niks.!