© rtv

Ontplofte gasfles beschadigt autoruit in Weelde-Statie: geen gewonden

Weelde -

Enkele bewoners van de Stationsstraat in Weelde-Statie (Ravels) werden in de nacht van zondag op maandag bruusk gewekt door een ontploffing.

Een gasfles explodeerde rond 3u vlak bij de grens tussen Nederland en België. Een ruzie zou aan de basis van de ontploffing liggen, maar de juiste omstandigheden zijn nog niet bekend.

De gasfles beschadigde de voorruit van een geparkeerde auto met Belgische nummerplaat. Met het voertuig kan daardoor niet meer gereden worden.

Een aantal bewoners van de Stationsstraat had de nachtelijke ontploffing niet gehoord en vernam pas ’s ochtends wat er was gebeurd. Volgens een buurtbewoonster die wel wakker geworden was door de knal, waren er hoge vlammen te zien. Ze heeft een sterk vermoeden dat het om een afrekening gaat.

Het beschadigde voertuig stond maandagnamiddag nog in de berm van de Stationsstraat geparkeerd. Het parket stuurde een labo en ook de ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse. De politiezone Kempen Noord-Oost heeft een vermoeden naar de daders en gaat camerabeelden uit de buurt opvragen. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER