AP
Volledig scherm
© AP

Meteen opschudding op de piste: ontlopen Denen met deze tape de strikte UCI-regels rond kousenhoogte?

Olympische SpelenControverse rond de Deense baanwielrenners in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. In mogelijk een poging de strikte UCI-regels rond de hoogte van de kousen te ontlopen om zo een aerodynamisch voordeel te bekomen, fietsen zij rond met tape op de scheenbenen. Als klap op de vuurpijl zette het Deense kwartet meteen de snelste tijd neer op de openingsdag, zelfs goed voor een olympisch record van 3:45.014 - 0.342 seconden trager dan het eigen wereldrecord.

8 reacties

  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Helaas is dit een parodie aan het worden, dat zijn geen Olympische spelen. Het gedachtegoed is helemaal weg. Atleten kunnen elkaar niet ontmoeten, naar elkaar kijken enz. Dit is een competitie zonder ziel die zich s nachts afspeelt- wie geeft nog om een tape, er zijn er nog die vervalsen. Dapper van de Japanners, maar dit zijn geen spelen.
  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    De ene sporter gebruikt dit, de ander gebruikt dat. Zonder de extra middelen kunnen de topprestaties niet gehaald worden, dat is een feit!
  • guy vermeulen

    3 jaar geleden
    Ik zou een scheenbeen blessure hebben !
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Als je de regels leest is hier duidelijk sprake van een overtreding. En dan is diskwalificatie en schrappen van dat wr de enige mogelijke beslissing.
  • Jeffrey Meykens

    3 jaar geleden
    alle 4 hebben ze een scheenbeen blessure, dat de UCI maar het tegendeel bewijst...