AP
Volledig scherm
© AP

Na prijsverhoging Pfizer en Moderna eist PVDA transparantie over vaccinprijzen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwinsten”

PVDA wil dat de Europese Commissie en de federale regering volledige transparantie garanderen over de prijzen van de vaccins tegen het coronavirus. De extreemlinkse partij reageert daarmee op het bericht over de prijsverhoging van de vaccins van Pfizer en Moderna. "Dit is een regelrechte hold-up van onze sociale zekerheid, bovendien met de vriendelijke hulp van de Europese Unie en haar geheime contracten", zegt Europees parlementslid Marc Botenga.

9 reacties

  • Tom De Bondt

    3 jaar geleden
    @Maartje Nieuwboter: zoek eens op hoe farmabedrijven hun onderzoek doen en hoe ze hun "nek uitsteken". Tip: onderzoek en universiteiten.
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    De overheid doet hetzelfde met hun elektriciteitsprijzen. In de zomer stijgen ze omdat er te weinig afname is en in de winter stijgen ze omdat er teveel afname is.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Alvorens iets te zeggen, is het best de feiten te bekijken: de balans van Pfizer bijvoorbeeld. In 2020 maakten die 40% minder winst.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Daar moeten wij niet voor gestudeerd hebben om dat te weten. Geen nood de miljarden worden toch betaald door de werkende burger
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Van de partij die onder de Zweedse coalitie miljarden weg gaf aan bedsrijven die al op een berg geld zaten en honderden miljarden versluisden naar de belasingparadijzen. Een gereguleerde vrije markteconomie met wereldwijd de afspraak dat een bedrijf maar een maximaal ingestelde winst mag maken. Bijvoorbeeld 7% boven de inflatie. Moet voldoende zijn om te groeien en voldoende rendement te bieden voor aandeelhouders.