Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Baert Marc

Voetganger verliest been na ongeval met MIVB-bus

  1. Leerkrachten protesteren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagingen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteuning”
    PREMIUM

    Leerkrach­ten proteste­ren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagin­gen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteu­ning”

    Zo’n 5.200 leerkrachten en vertegenwoordigers van diverse onderwijsvakbonden uit het hele land zakten vandaag af naar Brussel om te protesteren tegen het huidige onderwijsbeleid in België. En het bleek geen gewoon protest, maar wel een met... onderbroeken. Een spottende verwijzing naar de recente actie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) waarbij hij in onderbroek in de klas ging zitten. De eisen? Een verbeterd personeelsstatuut, vermindering van de werkdruk, kwalitatieve arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardig loon en pensioen. Wij wandelden even mee.
    Stad Brussel
  2. Project Zennevallei Hergist verlengd met drie jaar: “Voetgangersbrug aan parking Suikerkaai zal er komen”
    PREMIUM

    Project Zenneval­lei Hergist verlengd met drie jaar: “Voetgan­gers­brug aan parking Suikerkaai zal er komen”

    Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw verlengen het project Zennevallei Hergist met drie jaar. Het ambitieuze project ging in 2022 van start met als doel de Zennevallei op de kaart te zetten en de omgeving rond de rivier nieuw leven in te blazen. Het project zal de komende drie jaar worden verder gezet, zodat er ook een aantal bruggen kunnen worden gerealiseerd. “Aan de nieuwe parking Suikerkaai komt een brug die een vlotte verbinding naar het stadscentrum zal garanderen.”
    Beersel