Gemiddeld aantal Covid-overlijdens gestegen naar ruim 3 per dag

 ©  Jimmy Kets

adb
Bron: BELGA

Van 27 juli tot 2 augustus werden in ons land elke dag gemiddeld 38,1 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, een stijging met 34 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen nu volgens de meest recente cijfers 368 mensen in het ziekenhuis (+21 procent), van wie er 97 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt dinsdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 24 en 30 juli werden dagelijks gemiddeld 1.557 nieuwe besmettingen vastgesteld, een toename met 5 procent in vergelijking met de week voordien. Tegelijk werden gemiddeld 17 procent minder testen afgenomen. De positiviteitsratio steeg dan ook naar 3,2 procent. Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 1,20, wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt.

Het aantal overlijdens ging eveneens verder de hoogte in. Tussen 24 en 30 juli lieten dagelijks gemiddeld zo’n 3,3 mensen het leven, meer dan een verdubbeling (+109 procent) in vergelijking met de week voordien. De dodentol komt in ons land inmiddels uit op 25.247 Covid-19-overlijdens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen