Van senioren die er willen overwinteren tot mensen die er bij de huidige lage rentevoeten een mooie investering in zien: vastgoed aan de Costa Blanca is in trek bij Belgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van senioren die er willen overwinteren tot mensen die er bij de huidige lage rentevoeten een mooie investering in zien: vastgoed aan de Costa Blanca is in trek bij Belgen. © Björn Cocquyt

Zelf genieten of mooie investering: voor stulpjes langs de kust van Alicante leggen Belgen graag wat meer neer

Niet langer de Britten, maar de Belgen zijn de belangrijkste buitenlandse kopers van vastgoed in de Spaanse provincie Alicante. En daar zit vooral onze bereidheid om wat dieper in de buidel te tasten voor iets tussen. Freyke Van Looveren van Nieuwbouw in Spanje vertelt waar we graag vertoeven, wat dat mag kosten en waar je moet voor opletten.

2 reacties

  • Joey Starr

    3 jaar geleden
    Ook hier geldt… “bezint voor ge eraan begint”. Er zijn immers heel veel belastingen (lokale, federale enz) maar ook een vermogensbelasting hoor. En als je wil verhuren zijn er eveneens veel regeltjes waaraan je moet voldoen. De tijd dat het er allemaal wat makkelijker aan toe ging in Spanje is al lang voorbij. Dus informeer je vooraf goed. Huren is vaak een pak makkelijker!
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Mooi op de foto maar in werkelijkheid ook zo???