Vrijwilligers van het Rode Kruis aan het werk in Pepinster, hier in de sporthal die nu is ingericht als inzamel- en verdeelpunt van hoofdzakelijk goederen die de basisbehoeften van de getroffen bewoners moeten lenigen.
Volledig scherm
Vrijwilligers van het Rode Kruis aan het werk in Pepinster, hier in de sporthal die nu is ingericht als inzamel- en verdeelpunt van hoofdzakelijk goederen die de basisbehoeften van de getroffen bewoners moeten lenigen. © Rode Kruis Kortrijk

Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.