Een beeld van de China International Cartoon and Games Expo in Shanghai. Bedrijven zoals Tencent komen hier hun nieuwe games voorstellen.
Volledig scherm
Een beeld van de China International Cartoon and Games Expo in Shanghai. Bedrijven zoals Tencent komen hier hun nieuwe games voorstellen. © EPA

China valt games aan: “Elektronische drugs”

Chinese staatsmedia hebben een aanval geopend op de videogamesector in het land. De krant Economic Daily had het over “spirituele opium” en “elektronische drugs”. Het grootste Chinese technologiebedrijf Tencent dook 11 procent lager op de beurs.

12 reacties

  • Greet Bouchier

    3 jaar geleden
    Klopt wat jullie zeggen. Bvb. Call of Duty het prestige systeem, de uitbreidingen overslaan door meer aankopen buit te lokken. Met andere woorden om redelijk mee te kunnen kan je niet meer op een normale manier spelen. Zelfs speel ik zelf met PS4.
  • jo vissenaeken

    3 jaar geleden
    China is dan ook het land met het meeste kinderarbeid.10-18jarige dat een hele dag in game moet farmen. Daar krijgen ze dan 5 euro per dag voor. Doet daar eerst iets aan
  • Paul Jansen

    3 jaar geleden
    Ik moet op dit vlak de Chinese Regering gelijk geven.
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    het grote probleem is dat game bedrijven hun games zo ontwikkelen dat je dagelijks uren moet spelen als je in game aan de top wil kunnen meedraaien, dus ergens geef ik de Chinese overheid in deze wel gelijk.
  • Jeroen Dekop

    3 jaar geleden
    En ze hebben 100% gelijk, die spelen zijn verslavend.