Ethereum naar 14.000 dollar dit jaar: deze technische analyse voorspelt een stijging van 460 procent

Ether (ETH), de cryptomunt achter de blockchain Ethereum, zou in de tweede jaarhelft wel eens naar ongeziene hoogtes kunnen stijgen. Volgens deze technische analyse is er sprake van een opwaarts potentieel van maar liefst 460 procent.

Het klinkt overdreven, maar het betreft geen vergezochte prognose. De huidige prijstrend van Ethereum vertoont opvallende gelijkenissen met de stijging van vorig jaar.

De investeerder achter het pseudoniem TradingShot identificeerde deze tendensen door de fractale benadering toe te passen, een technische analyse van de ETH-curve op basis van statistische en wiskundige indicatoren (het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde, de Fibonacci-indicator en de relatieve sterkte-index, oftewel RSI).

Opwaartse trend in de maak

Alle drie de indicatoren suggereren dat we aan de vooravond staan van een aanhoudende opwaartse trend. De prijs is opnieuw boven zijn voortschrijdend gemiddelde gekomen, zoals aan het begin van de stijging in april 2020. De RSI is van neutraal naar “overbought” gesprongen. En de koers volgde een pad tussen de steun- en weerstandsniveaus.

TradingShot wijst erop dat het vervolgens tussen de 2,5 en 4,5 maanden duurt voordat de cryptomunt een nieuwe piek bereikt. En deze pieken stijgen geleidelijk.

De technische analist wijst er nu op dat de grens van 4.000 dollar, de vorige recordkoers van ETH, een belangrijk kantelmoment zal zijn. Indien de groei dan zou worden verlengd, zou de prijs snel kunnen flirten met de grens van 6.000 en 9.000 dollar, afhankelijk van de prognoses.

Indien dat gebeurt, zou het mogelijk zijn om vervolgens de kaap van 14.000 dollar te ronden. Dat is een potentiële opwaardering van 460 procent, gebaseerd op de huidige prijs. “Dit lijkt zeker een zeer hoog niveau in vergelijking met de huidige prijzen,” geeft TradingShot toe, “vooral als het moet worden bereikt in 137 dagen (of nog erger in 70 dagen) zoals het model suggereert. Moeilijk maar mogelijk.”

Lees ook:

(NS, am)

Meer