ANP
Volledig scherm
© ANP

Aantal nieuwe besmettingen in Nederland daalt fors, ook piek aantal ziekenhuisopnames lijkt bereikt

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is fors gedaald en ook het aantal mensen dat door het coronavirus in het ziekenhuis belandt, stijgt niet meer. De piek lijkt bereikt, zo klinkt het bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano.

3 reacties

  • dirk lambrechts

    3 jaar geleden
    Niet moeilijk, die Nederlanders zorgen er momenteel voor dat Italie al terug oranje is en volgende week waarschijnlijk rood. Houden geen afstand, dragen geen mondkapjes, coctails gaan rond in groep. En dat land heeft nu het lef reizigers te gaan controleren. De marechaussee zou er beter op toezien dat de Nederlanders in hun eigen land blijven
  • Georges Vande Velde

    3 jaar geleden
    Cijfers zullen pas massaal stijgen als alle vakantiegangers uit het zuiden terug in het land zijn. Het zijn de vakantie reizen die massale uitbraken veroorzaken. Het is reeds diverse malen bewezen. En toch gebeurt het opnieuw.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Hoe komt dat nu ineens ? Er waren altijd zoveel besmettingen. Maakt het virus plaats voor een nieuwe variant misschien die de vakantiegangers binnenkort gaan meebrengen ?