Jergé Hoefdraad (35) werd zondagochtend neergeschoten in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg.
Volledig scherm
Jergé Hoefdraad (35) werd zondagochtend neergeschoten in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg. © Hollandse Hoogte / ANP

Oud-profvoetballer overleden aan verwondingen na schietpartij, verdachte opgepakt

BocholtDe Belgische politie heeft een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij van zaterdagavond in Amsterdam. Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) werd daarbij levensgevaarlijk gewond. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen. De verdachte vluchtte naar het Limburgse Bocholt waar hij maandagavond is gearresteerd. 

  1. In bijna 1 op 3 gemeenten zijn er meer varkens dan inwoners: ontdek hier hoe het zit in Mol

    In bijna 1 op 3 gemeenten zijn er meer varkens dan inwoners: ontdek hier hoe het zit in Mol

    Iedere Vlaming zijn eigen varken? Zo lijkt het wel, want het aantal varkens en het aantal inwoners in Vlaanderen is bijna een-op-een. Dat blijkt uit de meest recente cijfers, die van 2022, van Statistiek Vlaanderen. In de hele provincie Antwerpen zijn er 960.202 varkens. "Een varkenshouderij in de buurt van hoogwaardige natuur is een no-go", zegt professor landbouw- en milieu-economie Liesbet Vranken (KU Leuven). Ook de gemeente Mol huisvest een aantal varkens. Hoeveel? En zijn er misschien zelfs wel meer varkens dan inwoners? Ontdek het in dit artikel.
    Mol
  2. School en sporthal Rauw  draaien voortaan op groene stroom dankzij 353 nieuwe zonnepanelen

    School en sporthal Rauw draaien voortaan op groene stroom dankzij 353 nieuwe zonnepane­len

    De gemeentelijke basisschool en de sporthal van Rauw in de Gemeenteheistraat werden onlangs uitgerust met liefst 353 zonnepanelen. Samen met de 42 zonnepanelen van de zopas vernieuwde kinderclub telt de site dus bijna 400 panelen. In totaal wekken die meer elektriciteit op dan de volledige site op jaarbasis verbruikt. De overtollige energie wordt in de toekomst gedeeld met andere gemeentelijke gebouwen zoals bijvoorbeeld ’t Getouw of site Ten Hove. Dankzij de groene stroom kan het gemeentebestuur flink besparen op zijn energierekening.
    Mol