afp
Volledig scherm
PREMIUM
© afp

ONZE OPINIE. “Wie dacht dat corona de geldhonger van de farma zou temperen, is weer een illusie armer”

Geruisloos dreven Pfizer en Moderna onlangs de prijzen van hun coronavaccins op. “Terwijl de pandemie in bepaalde delen van de wereld verre van voorbij is, lijkt het voor de farmasector alweer business as usual”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Onze overheden zijn overgeleverd aan de grillen van farma-CEO’s en hun beleggers.”

26 reacties

  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Geneeskunde mentaliteit, vorige week moest in voor mijn ogen nog een aparte test doen die 30€ extra koste. Hoeft toch niet, ja maar de ziekenkas betaald dat wel terug net als het coronavaccin, maar Boontje komt een dag om zijn loontje
  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Er staat wel degelijk voor Europa, wel dat komt ervan als zoals in het begin Europa het absolute onderste uit de kan heeft willen halen bij de onderhandelingen, wel ik kan de Farma nu geen ongelijk geven dat ze Europa nu eens een lesje gaan leren.
  • ingrid vermeire

    3 jaar geleden
    wat had men nu gedacht? dat alles zomaar voor niks is! je zult wel weten wat je aan belastingen moet betalen in de toekomst! de overheid zal wel het nodige doen om HUN kosten op ons te verhalen. en in de toekomst zal de mutualiteitsbijdrage ook wel weer omhoog gaan!
  • Werner Van der Kelen

    3 jaar geleden
    Iedereen is vrij om ook farma aandelen te kopen, er staat ons een 3 de prik te wachten, dus wees er snel bij om mee te delen in de winst, Pfizer geeft 3 keer per jaar een dividend dat alleen brengt al veel meer op dan een spaarrekening
  • Pim Pauwels

    3 jaar geleden
    Wat kost een dag in het ziekenhuis of op de IC? Geloof mij met de 20 euro dat dat vaccin kost ga je er niet met komen. Een PCR test kost 50 euro. En dan te zwijgen over de levens die ze hebben gered! Het is maar hoe je het bekijkt. Het is trouwens bijna altijd de zelfde groep die hier klaagt over ales wat met Corona te maken heeft!