Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

Obama viert verjaardag dan toch in beperkte kring na Republikeinse kritiek

De Amerikaanse oud-president Barack Obama.Beeld Sven Hoppe/dpa

De Amerikaanse oud-president Barack Obama zal zijn zestigste verjaardag alleen vieren met familie en vrienden, in plaats van met de eerder aangekondigde honderden gasten. Dat meldt The New York Times op basis van de woordvoerster van Obama en zijn vrouw. 

De oud-president kreeg veel kritiek op het voorgenomen feest wegens de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Deze virusvariant is nu volgens de krant de reden dat het evenement, dat zaterdag op een eiland in Massachusetts zou doorgaan, wordt afgeschoten.

Het feest was volgens de zegsvrouw maanden geleden al gepland, volgens de toen geldende coronamaatregelen. Het zou buiten plaatsvinden en alle gezondheidsregels zouden worden nageleefd. Op de gastenlijst stonden voormalige ambtenaren die voor Obama werkten, donoren voor de Democratische Partij en verscheidene beroemdheden. Obama is woensdag 60 jaar geworden.

Vooral uit conservatieve hoek klonk veel kritiek op het feest. Zo zei Republikeinse parlementariër Jim Jordan op Twitter dat Democraten de voormalige president Donald Trump de volle laag zouden geven als hij een dergelijk feest zou geven.

Barack Obama met zijn vrouw Michelle.Beeld Bloomberg via Getty Images