Minigolf Beatrijs. © Dirk Kerstens

Minigolf Beatrijs en Café Kamyon organiseren nieuw festival Tuk Tuk

Linkeroever -

Minigolf Beatrijs en Café Kamyon bundelen de krachten. Op zaterdag 14 augustus organiseren ze samen een nieuw, gratis festivalletje: Tuk Tuk. Op beide locaties zullen er de hele dag door optredens plaatsvinden terwijl er op de middenberm van de Beatrijslaan een rommelmarkt doorgaat.

Elien Van Wynsberghe

Voor wie er nog van overtuigd moest worden dat er wel degelijk het een en ander leeft op Linkeroever, is het Tuk Tuk Festival nog maar eens het bewijs. Organisatoren van dienst zijn buren Café Kamyon en Minigolf Beatrijs. Kamyon werd in 2015 boven de doopvont gehouden, toen nog onder de vleugels van de Zomer van Antwerpen. Later ging de zomerbar solo en ondertussen is het een geliefde stek van stadsbewoners langs weerszijden van de Schelde.

Minigolf Beatrijs blies vorige zomer nieuw leven in het onderkomen minigolfterrein aan de Beatrijslaan. Dit jaar kregen ze een concessie toegekend voor vijf jaar. Lang genoeg om het terrein duchtig onder handen te nemen. Sinds de heropening van de horeca is die transformatie afgerond en vandaag wordt hier bij mooi en slecht weer een potje minigolf gespeeld. Op beide locaties vinden overigens wekelijks optredens plaats en in Café Kamyon kunnen salsaliefhebbers ’s woendags de benen losgooien.

Om maar te zeggen: “eigenlijk is wat we doen gelijkaardig”, zeggen Karen Van Peel van Minigolf Beatrijs en Matthias Van Herck van Café Kamyon. “Allebei willen we in de eerste plaats een ontmoetingsplaats zijn. Een plek waar een gezonde mix van mensen op afkomt. Wat we doen, doen we niet enkel vanuit commercieel oogpunt, maar in de eerste plaats vanuit een sociale en culturele insteek.”

Samen iets op poten zetten, is een idee dat al een tijdje speelt. “Vorig jaar is het er niet van gekomen omwille van corona.” Dit jaar is het dus wel zo ver. Op 14 augustus om precies te zijn. “Op de middenmberm van de Beatrijslaan organiseren we vanaf 10u ’s morgens een rommelmarkt. Er zijn nog standplaatsen vrij en voor bewoners van de straat is zo’n standplaats gratis.”

Karen Van Peel op de middenberg waar de rommelmarkt zal plaatsvinden © Dirk Kerstens

Vanaf de middag gaan er beurtelings in Beatrijs en Kamyon optredens door. “Een gastheer zal het publiek telkens van de ene naar de andere locatie gidsen”, leggen Van Peel en Van Herck uit. Muziek aan de oever van de Schelde dus. Op de affiche staan onder meer Handkerchief, Jungle Roots, Grassmobile en Naft. “Het Huis van het Kind en Buurtsport zullen die dag ook voor kinderanimatie zorgen.” Eten en drinken kan je -zoals altijd- op beide locaties.

Of het Tuk Tuk Festival een eenmalig wapenfeit wordt? “Dat hangt van de opkomst af”, zegt het duo. “Maar we merken wel dat het voor steeds minder mensen een drempel wordt om af te zakken naar deze kant van de Schelde. Al blijft die tunnel toch altijd een beetje een barrière. Nochtans blijf je er droog als het regent en is het er fris als het buiten te warm is”, lacht Van Peel.

Tuk Tuk Festival: 14 augustus vanaf 10u, Beatrijslaan. Een standplaats reserveren voor de rommelmarkt doe je via tuk.tuk@outlook.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER