Een beeld uit Union-Club Brugge.
Volledig scherm
Een beeld uit Union-Club Brugge. © BELGA

Wijzigingen in Belgisch voetbal: ‘uitdoelpuntenregel’ afgeschaft in Croky Cup en barragematchen, zomermercato vanaf volgend seizoen verlengd

Belgisch voetbalDe Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag haar eerste vergadering van het seizoen. En er werden meteen wel wat knopen doorgehakt. Zo wordt de zomertransferperiode vanaf volgend seizoen verlengd. En dit seizoen wordt de uitdoelpuntenregel voor dubbele confrontaties al afgeschaft. 

23 reacties

  • Hans Verelst

    3 jaar geleden
    Is dat voor brugge ook? Of enkel voor de andere ploegen?
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Een langere transferperiode is gunstig voor de Europees spelende ploegen. Eind augustus weet je pas of je in een poulefase komt of uitgeschakeld bent. Na de loting blijft het dus mogelijk om spelers te kopen of te verkopen.
  • Emanuel de Landheer

    3 jaar geleden
    Die bond moet per direct opgedoekt worden! Hoe zot kan je wel zijn om de transferperiode te verlengen terwijl de competitie al meer dan een maand bezig is! Te gek voor woorden! En die halvering van de punten in PO1 blijft bestaan?? Wat heeft dit nog met voetbal te maken? Een schande samen met hun gouden generatie met lege handen, die Martinez zou ook per direct moeten worden vervangen maar ja, vriendjespolitiek hé
  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Nog een belangrijke nieuwe regel: wanneer Club Brugge op achterstand staat na 90 minuten, wordt voort gespeeld tot de Bruggelingen scoren, zelfs al duurt dat 13 minuten!
  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    Dat transfereren in volle competitie zou moeten verboden worden. Competitievervalsing eerste klas. Je zou de competie moeten beeindigen met dezelfde kern als die waar je ermee aan begon.