Drummer The Offspring  weigert coronavaccin, band ontslaat hem

Drummer Pete Parada van de Amerikaanse punkrockband The Offspring is naar eigen zeggen ontslagen omdat hij geen coronavaccinatie wilde. De drummer zegt op Instagram dat de nadelen van een vaccinatie voor hem zwaarder wegen dan de voordelen. Daarop werd besloten dat hij de band moest verlaten.

Drummer Pete Parada (48) heeft de Amerikaanse punkrockband The Offspring moeten verlaten omdat hij geen coronavaccin wilde. Dat laat hij weten op Instagram.

De drummer weigerde een coronovaccin om medische redenen. Hij heeft het syndroom van Guillain-Barré, een zeldzame en goed behandelbare aandoening van het zenuwstelsel die spierzwakte veroorzaakt. 

“Vanwege mijn medische geschiedenis heeft de arts mij geadviseerd om de prik niet te nemen”, laat Parada weten op Instagram. “Jullie zullen mij niet bij de volgende shows zien”.

Parada hoopt met zijn mededeling mensen die zich ook buitengesloten of eenzaam voelen een hart onder de riem te steken, zodat ze zich niet alleen voelen.

 Voor hemzelf gaat het om een medische keuze, maar hij laat weten dat hij ook tegen het opleggen van vaccinaties is. “Ik heb geen negatieve gevoelens richting de band. Zij doen wat ze denken dat het beste is voor zichzelf. Ik doe hetzelfde voor mijzelf.”

Meest gelezen