“Ik voelde me niet zo lekker voor de horden, ik denk dat ik oververhit was”, vertelde Nafi Thiam na afloop van dag 1
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik voelde me niet zo lekker voor de horden, ik denk dat ik oververhit was”, vertelde Nafi Thiam na afloop van dag 1 © AP

Goud voor Thiam is plots heel onzeker: waarom komt het er voorlopig niet écht uit? Hoe fel moet ze Vetter vrezen? En mag Vidts dromen van een medaille?

Olympische SpelenEn plots is het goud voor Nafi Thiam nog heel onzeker. Als de 26-jarige heptatlete morgen haar olympische titel wil verlengen, dan moet ze twee concurrentes zien af te schudden: eentje uit een buurland - Anouk Vetter - en zowaar ook eentje uit eigen land, Noor Vidts. Het belooft nog spannend te worden. Een situatieschets van de medaillekandidaten en hun kansen in het speerwerpen, verspringen en afsluitende 800m, de drie resterende nummers.

22 reacties

  • Georgette Dilen

    3 jaar geleden
    Het zal weer net niet zijn! Bravo voor Nederland, die hebben de juiste instelling.
  • Johan Van loocke

    3 jaar geleden
    @wily zachel meen je dat nu ? " Overroepen atlete, enkel goed in België en niets daar buiten " ? Ze is 2 voudig Europees kampioene, wereldkampioene, vice wereldkampioene EN verdedigend Olympisch kampioene op de zevenkamp ! Wat meer kan ze nog winnen ? De intergalactische spelen op Mars misschien ?
  • Willy Verstraeten

    3 jaar geleden
    Nafi wint zeker GOUD want ze heeft de meeste klasse van al de atleten. Noor komt in aanmerking voor een medaille. Het komt zeker wel goed met deze 2.
  • Dirk D'hont

    3 jaar geleden
    Heeft Thiam ooit gezegd dat ze ze zeker goud zou winnen ?
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Waarom moeten mannen 10 onderdelen doen in 2 dagen en vrouwen maar 7? Waar is de gelijkheid?