Studio 100

BEKIJK - Studio 100 opent na anderhalf jaar deuren van pop-up theater weer: "Het voelt opnieuw als een première"

Vanavond doet Studio 100 zijn pop-up theater in Puurs weer open. Het was anderhalf jaar dicht, sinds het begin van de coronapandemie. De eerste musical die weer zal opgevoerd worden is Daens. "Het voelt opnieuw als een première", zegt hoofdrolspeler Peter Van de Velde opgetogen op Radio 2 Antwerpen. "Gelukkig was de hele oorspronkelijke cast ook opnieuw ter beschikking", zegt zakelijk leider Hans Bourlon.

In februari 2020 ging de musical Daens van Studio 100 in première in het pop-up theater in Puurs. Na enkele voorstellingen was het al gedaan. "Ik weet nog dat ik op een avond telefoon kreeg van een minister die zei dat we echt moesten sluiten, wellicht voor 14 dagen", zegt zakelijk leider Hans Bourlon. Het werd uiteindelijk anderhalf jaar. "Het was rampzalig. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor alle acteurs, alle medewerkers, alle onderaannemers... Dus we zijn heel blij dat het opnieuw kan, ook al is het maar aan een capaciteit van 70 procent." In totaal mogen er nu 1200 toeschouwers binnen.

Hans Bourlon: "Nu is het definitief van dat. Iedereen is heel euforisch en blij. Het voelt aan als een gouden medaille krijgen."

Videospeler inladen...

Eind oktober vorig jaar leek het er nochtans even op dat het theater weer open kon en werd er zelfs opnieuw gerepeteerd. "Dat was toen voor 40-45. We hadden groen licht gekregen en begonnen te repeteren, maar enkele dagen voor de première werd het weer een rood licht. Het was een zeer verwarrende periode."

Ik denk dat wij vanavond met het publiek één grote familie gaan zijn en dat geeft vuurwerk

Peter Van de Velde, hoofdrolspeler Daens

Peter Van de Velde, die de rol van Daens op zich neemt, kijkt ook uit naar vanavond. "De eerste twee maanden van de lockdown bleef ik voor de zekerheid elke dag mijn tekst doornemen, maar dan heb ik het opgegeven," vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. De voorbije weken konden ze dan eindelijk toch weer beginnen te repeteren. "Het voelt als een nieuwe première!"

"Het gaat heel emotioneel worden, denk ik. Op de try-out zondag kreeg ik het al een beetje moeilijk. Mijn vriendin en enkele andere mensen die me na aan het hart liggen, zaten in de zaal. Ik dacht nog 'komaan, niet janken'", lacht hij. "Ook voor het publiek moet het fantastisch zijn. Die mensen hebben al anderhalf jaar geleden een ticket gekocht. Die zullen ook blij zijn dat ze eindelijk naar het theater kunnen. Ik denk dat wij vanavond met het publiek één grote familie gaan zijn en dat geeft vuurwerk!"

Meest gelezen