De opkuis in het zwaarst getroffen deel van Pepinster is tot nog toe vooral een privé-initiatief van burgers en bedrijfjes die machines uitlenen.
Volledig scherm
PREMIUM
De opkuis in het zwaarst getroffen deel van Pepinster is tot nog toe vooral een privé-initiatief van burgers en bedrijfjes die machines uitlenen. © Eric de Mildt

Drie weken na overstromingen komt er nieuwe ondersteuningscel: Verlinden wil doen wat Wallonië niet lukt

Drie weken na de overstromingen zitten sommige families in Wallonië nog altijd zonder voedsel, stroom en gas. Aangezien de kritiek op de politiek steeds luider klinkt, komt er nu een nieuw federaal ondersteuningscel. "De coördinatie op het terrein moet beter”, luidt het in De Morgen.

125 reacties

  • Linda Deyaert

    3 jaar geleden
    De pilitieke ramptoeristen komen eens rondneuzen in hun afgeborstelde outfit en wat loze beloftes maken maar verder niets.
  • Freddy Van Groens

    3 jaar geleden
    Waarom kunnen die mensen niet met de nodige middelen helpen, groep om stroom te maken, bouwdrogers om de vochtige ruimtes te helpen drogen, elektrische kookplaat en of grillen en microgolfoven! Dit zijn de grootste nood, met die materiaal zouden ze beter geholpen worden in afwachting van de herstelling van de gas en elektriciteit.
  • Ingrid Verschoren

    3 jaar geleden
    In plaats van Jan en alleman de schuld te geven, zou iedereen die hier zoveel commentaar geeft, beter een handje toesteken. Al die beschuldigingen helpen niemand en ik heb weinig reacties gezien waarin medeleven vermeld was voor die arme slachtoffers. Jullie zouden allemaal zelf goede politietiekers zijn!
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Wat is er gebeurd met de 30 miljoen euro die het rode kruis heeft opgehaald? Juist, 20 miljoen voor de leiding van het RK, enkele miljoenen voor de veiligheidsdiensten en wat rest is voor de getroffen mensen. In plaats van het oprichten van een nieuwe ondersteunigcel zou men beter een cel opstarten die nagaat hoe dergelijke situaties in de toekomst daadwerkelijk kunnen voorkomen worden.
  • Frank Van Gucht

    3 jaar geleden
    Schaf de 6 regeringen af enkel 1 regering dan heb je slagkracht.