Een vrijwilligster wijst een man de weg in het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwilligster wijst een man de weg in het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal © David Legreve

Van het vaccinatiekneusje naar de wereldtop: “Vrijwilligers zijn de echte helden van ons succes”

Driewerf hoera. Vandaag is 80% van de volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd. We horen zo tot de absolute wereldtop. Ons succesrecept? "We kunnen nog zoveel Bekende Vlamingen optrommelen, de mond-tot-mondreclame van vrijwilligers is onbetaalbaar."

65 reacties

  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Tsja,om alles samen te vatten: vrijwilligers zijn hier tegenwoordig de sleutel tot ELK success, want de professionele organisaties kunnen het niet meer. Door fragmentatie, door budgetcuts. Het is erg gesteld met Belgie als land.
  • eric meers

    3 jaar geleden
    De vrijwilligers hebben hun deel in het succes maar het grootste deel van het succes is te danken aan de bereidwilligheid van een deel van de bevolking om zich te laten vaccineren . Moest men in Vlaanderen dezelfde ingesteldheid hebben als Brussel dan mochten er nog 3 keer zoveel vrijwilligers zijn dan zaten we nog altijd aan 30% i.p.v 70%
  • Bart Maris

    3 jaar geleden
    Vrijwilligerswerk.. Het bijberoep van de gepensioneerden met een laag pensioentje. Maar het heeft alleszins zijn nut, en dan doel ik niet op de vaccinaties. Die groep blijft op die manier nog wat actief(ook en vooral sociaal) en er is een grote nood aan.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Natuurlijk zijn er voor dergelijke rampen en grote operaties als het massaal inenten van miljoenen mensen, veel vrijwilligers nodig. De overheid kan maar moeilijk een heel contingent betaalde mensen achter de hand houden die zitten te wachten tot er zich een grote ramp aandient. Jullie zouden door het dak gaan als elk jaar de rekening daarvan gepresenteerd zou worden in de begroting.
  • jos segers

    3 jaar geleden
    Bedankt aan de vrijwilligers voor jullie opoffering en het vlot laten verlopen van de vaccinatie. Zonder jullie was onze politici nog steeds in rondjes aan het draaien en aan het afvragen hoe ze dit moesten aanpakken.