Een vrijwilliger bij vaccinatiecentrum Park Spoor Oost in Antwerpen maakt een spuit klaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwilliger bij vaccinatiecentrum Park Spoor Oost in Antwerpen maakt een spuit klaar. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

80 procent volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd: kan Vlaanderen sneller versoepelen?

Vlaanderen overschrijdt vandaag een cruciale mijlpaal: 80% van de volwassenen is volledig gevaccineerd, wat ons in de Europese top drie zet. Minister-president Jan Jambon (N-VA) maant de andere regio's aan om een tandje bij te steken, anders wil hij sneller dan zij versoepelen. “Het is moeilijk te verdedigen dat mensen in Turnhout geen volledige vrijheid kunnen hebben, omdat de vaccinatiecijfers in Brussel te laag zijn.”

156 reacties

  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Nog altijd maar 67% die volledig gevaccineerd werden . Dat wil zeggen dat 37% van de bevolking , jongeren van 12-18 jaar , inbegrepen het vaccin geweigerd hebben . Daar moet je nog 3% illegalen bijtellen die in iedere stad rondlopen . 40% die niet ingespoten zijn , dan kunt ge niet spreken van GESLAAGD en moet ge zeker niet versoepelen . Indien ze de niet gevaccineerden weigeren in café's en restaurants enz , dan hebben we nog 40% faillisementen erbij dit jaar . Keuze genoeg .
  • ward Dewinter

    3 jaar geleden
    De vrijheid teruggeven aan de volledig gevaccineerden ?De coronapas is een maat voor niets ! Gevaccineerden kunnen evengoed het virus krijgen én doorgeven .Zij zijn nog gevaarlijker dan niet gevaccineerden want ze hebben weinig of geen symptomen en vertonen ook meer risicogedrag ! Het zijn potentiële superverspreiders !
  • Koert Vynckier

    3 jaar geleden
    Een cruciale mijlpaal, dat zal wel. Vlaanderen is nu terug groene zone en het kan nooit meer oranje of rood worden zeker? Janneke heeft toch echt niet veel kaas gegeten van Corona.
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Zo snel mogelijk versoepelen, en de vrijheid teruggeven aan de volledig gevaccineerden via de corona pas. Niet gevaccineerden hebben hiervoor gekozen en dienen dan ook de gevolgen van hun keuze te dragen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Nog meer versoepelen? Wacht maar tot september, wanneer iedereen terug is van vakantie. Ik hou mijn hart al vast, want m.i. waren de versoepelingen vlak voor de grote vakantie veel te verregaand. Maar er moest 'vrijheid' komen, hé? En de regering heeft beslist die te geven. Benieuwd welke grote stijging van besmettingen en ziekenhuisopnames t.o.v. eind juni er nog gaan komen.