Sanda Dia overleed 2,5 jaar geleden op een doop van studentenclub Reuzegom. Hij was 20.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanda Dia overleed 2,5 jaar geleden op een doop van studentenclub Reuzegom. Hij was 20. © Belga, Tim Dirven

Reuzegommers naar de rechtbank of niet? “Dag des Oordeels komt dichterbij”

De ouders van Sanda Dia horen deze namiddag hoeveel Reuzegommers zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn dood. De verdachten kunnen wél nog hoger beroep aantekenen. "We hebben de papa voorbereid", zegt zijn advocaat Sven Mary. "Hij weet dat dit de laatste stuiptrekkingen zullen zijn van sommige advocaten." 

43 reacties

  • Eduard Vanderheyden

    3 jaar geleden
    Je kan het al voorspellen. Vriendjespolitiek en de zaak word afgesloten. In Amerika zou er nu een optocht als steun worden georganiseerd. Sanda Dia heeft geen tweede kans gekregen.
  • Rene Van Roosbroeck

    3 jaar geleden
    Jo Seykens Verplicht afschaffen deze handel!..ze willen alleen de kicks Het gerecht is zeker beïnvloedbaar door de rijke papa’s wie kent wie.. Hopelijk worden de echte daders gestraft. Veel sterkte voor de ouders en vrienden van de jongeman die nutteloos overleden is.
  • Chris Ysebaert

    3 jaar geleden
    Ik hoop van harte dat in deze zaak niet enkel recht gesproken wordt maar dat het vonnis zo is dat het ook rechtvaardig is.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    In een rechtsstaat heeft iedereen recht op een eerlijke rechtspraak en wettelijke procedures moeten absoluut gevolgt worden. Onderzoek tegenwerken, bijkomend onderzoek eisen, rechters wraken, procedures aanklagen en steeds maar in beroep gaan om het proces uit te stellen wekt de indruk dat de reuzegommers goed begrijpen dat ze schuldig zijn.
  • Dick DECOCK

    3 jaar geleden
    Dit is het ultieme bewijs dat klassejustitie bestaat of niet,zien wie er zijn vingers durft aan verbranden.