Wanneer krijgen we onze vrijheid terug, vraagt Jeroen Bossaert zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneer krijgen we onze vrijheid terug, vraagt Jeroen Bossaert zich af. © Wannes Nimmegeers

ONZE OPINIE. Nu bijna alle volwassen Vlamingen gevaccineerd zijn: wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag?

De vaccinatiegraad in Vlaanderen klimt bij volwassenen boven de tachtig procent. Ook in Wallonië zitten ze al aan zeventig procent. “Wat nu, beste politici en experts?”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “We hebben gedaan wat u ons vroeg. Wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag?”

28 reacties

  • Freddy Duschek

    3 jaar geleden
    Eerst was 70 % voldoende nu moet er 90 % gevaccineerd zijn waarom niet ineens zeggen dat 105 % moet geprikt zijn? Zouden de mensen zelfs dat geloven? Onze "vrijheid" zoals we die dachten te kennen krijgen we NOOIT meer terug tenzij we massaal op straat komen Met Steun van politie en leger en onze vrijheid terug eisen
  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    Inderdaad, nu is het tijd voor de vrijheid! Gedaan met de indoctrinatie!
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Inderdaad. De mensen hebben gedaan wat gevraagd werd. Maar het lijkt er op dat we met z'n allen op straat moeten komen voordat er beweging komt. Misschien starten straks jongeren hiermee, dan kunnen we aansluiten.
  • Thierry Van Doninck

    3 jaar geleden
    Je bent pas echt gevaccineerd als je een booster shot gehad hebt, dus na drie spuiten. Nog even geduld.
  • Koert Vynckier

    3 jaar geleden
    Hoezo? Wonen we plots terug in een groen zone omdat er 80 procent volledig gevaccineerd is? Is het virus nu verslagen? Zijn de grenzen toch gesloten zodat we alleen maar naar onszelf moeten kijken? Opbod aan versoepelingen nodigt uit tot meer viruscirculatie. We zijn nu al goed op weg om weer rode zone te worden. Een tandje bij steken met wat extra versoepelingen en het komt weer helemaal in orde.