Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

‘Beloftes zijn er om na te komen’: Lukaku na recordbod op weg naar Chelsea, maar dat pikken Inter-fans niet

Lukaku's transfer naar Chelsea komt in een stroomversnellingBeeld Mike Belsack

Romelu Lukaku (28) wou eigenlijk niets forceren, maar Inter liet hem geen keus. Zijn club speelde het transferspel dat CEO Beppe Marotta graag speelt: pas als een speler aangeeft dat hij echt weg wil, kan er over een overgang onderhandeld worden. Het blijft wachten wachten op een doorbraak op clubniveau over een som van 120 à 130 miljoen euro. De fans van Inter zien het echter niet graag gebeuren.

en

Fans van inter protesteren aan het hoofdkwartier:

Video wordt geladen...

Naar eigen zeggen wacht FC Internazionale Milano nog altijd op het nieuwe bod van Chelsea FC dat naar verwachting richting 120 à 130 miljoen euro zal gaan, maar Romelu Lukaku heeft het heft nu toch in eigen handen genomen. Gezien de druk van Chelsea om een deal in een stroomversnelling te duwen stapte Lukaku zelf naar de clubleiding en trainer Simone Inzaghi. Hij vroeg hen beleefd om een bod van zijn oud-club te aanvaarden. Het voorstel van Chelsea, trainer Thomas Tuchel en de gesprekken met zijn entourage trokken hem over de streep.

De financiële situatie dwong Inter tot de verkoop van nog één speler. Door de actie van Lukaku meent het bestuur een excuus te hebben om de protesterende fans te sussen – zij pikken de verkoop van hun beste speler niet en maakten dat ook duidelijk met spandoeken aan het hoofdkwartier. “Aan de club: pas op. Beloftes zijn er om na te komen”

Spandoek van de Inter-fans.Beeld Twitter

Van de Chinese eigenaars hebben de directeuren de opdracht gekregen om 130 miljoen euro uit de deal te halen. Chelsea en Inter onderhandelen nu over een som. Bij Chelsea kan Lukaku naar verluidt netto tussen 12 miljoen en 15 miljoen euro per jaar verdienen, alle bonussen en portretrechten inbegrepen.