©  AFP

Manon De Roey staat gedeeld elfde na tweede ronde van 67 slagen in het olympisch golftoernooi

Manon De Roey staat na de donderdag gespeelde tweede ronde van het golftoernooi op de Olympische Spelen in Tokio op een gedeelde elfde plaats. De Amerikaanse Nelly Korda gaat aan de leiding.

De Roey zette op de Kasumigaseki Country Club een tweede ronde neer van 67 slagen, vier onder par. Woensdag kwam de Antwerpse in haar openingsronde aan 71 slagen, par. Met een totaal van 138 slagen staat ze halfweg het golftoernooi op een gedeelde elfde plaats.

De Amerikaanse Nelly Korda tekende voor een tweede ronde van 62 slagen en staat aan kop met 129 slagen (maar liefst dertien onder par). De Deense Nanna Koerstz Madsen en Emily Kristine Pedersen volgen met 133 slagen, net als de Indiase Aditi Ashok. De Zweedse Madelene Sagström, na de eerste ronde aan kop, zakte na een tweede ronde van 68 slagen (totaal 134) terug naar de vijfde plek.

©  AFP

Het olympische golftoernooi telt vier rondes. Vrijdag staat ronde drie op het programma. Het doek valt zaterdag met de vierde en laatste ronde, waar aan het einde de medailles uitgedeeld worden.

Het mannentoernooi in Tokio is al afgelopen. Langs Belgische zijde eindigde Thomas Pieters op de zestiende plaats, Thomas Detry finishte als 22e. De Amerikaan Xander Schauffele veroverde het goud.