De enorme afvalberg in Wandre
Volledig scherm
De enorme afvalberg in Wandre © RTL

Afvalberg van watersnood in Wallonië neemt reusachtige proporties aan: stank en hels lawaai is nachtmerrie voor buurtbewoners

Wasmachines, meubels, matrassen of fotoalbums: bezittingen van duizend gezinnen uit de overstroomde gebieden in Wallonië komen op een industrieterrein in Wandre, in de provincie Luik, op een enorme afvalberg terecht. Voor de buurtbewoners is de stank amper te harden. En vrachtwagens rijden dag en nacht af en aan. 

35 reacties

  • Lek Trician

    3 jaar geleden
    les nr 1, koop nooit een huis vlakbij een berg rivier. les nr 2,huur altijd een huis vlakbij een berg rivier.
  • Bob Fréson

    3 jaar geleden
    Nu komt nog het ergste: hout, glas, ijzer, steenpuin, plastiek, tuinafval, asbestplaten, machines, auto's, elektrische toestellen... allemaal apart gaan sorteren. Dat gaat nog maanden duren.
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    De federale minister van België voor Veiligheid. Ik neem aan dat dat minister Verlinden is. Zij moet onmiddellijk een wet maken die verbiedt dat afval in de grond wordt gestopt. En dan heb ik het met name over het afval resulterend uit de watersnoodramp in het zuiden van België. Richt maar meteen een overlegcomité op met betrekking tot veiligheid. Want er zullen waarschijnlijk weer een stuk of zeven ministers bij betrokken moeten worden. Minister Verlinden moet het voortouw nemen.
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    die mensen hebben nog niet genoeg geleden,d'r moet toch iets aan de stank te doen zijn.Het ongedierte is al onderweg
  • willy vangeel

    3 jaar geleden
    Doe die gewestregeringen weg, dat noemen ze vereenvoudigen , wat gemakkelijker maken betekent.
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Bijna 7.000 euro uitkeringen voor één gezin: N-VA-schepen klaagt ‘constructiefouten’ sociale zekerheid aan
    PREMIUM

    Bijna 7.000 euro uitkerin­gen voor één gezin: N-VA-sche­pen klaagt ‘construc­tie­fou­ten’ sociale zekerheid aan

    Sommige gezinnen ontvangen maandelijks bijna 7.000 euro van de sociale zekerheid doordat ze leeflonen en sociale uitkeringen voor ouders én (volwassen) kinderen combineren. Veel meer dan eigenlijk nodig is, vindt Tomas Roggeman (N-VA), parlementslid en schepen voor Sociale Zaken in Dendermonde. Hij klaagt de ‘constructiefouten’ aan met enkele praktijkvoorbeelden, waarbij vier gezinnen duizenden euro’s per maand ontvangen.