Thiam en Vidts.
Volledig scherm
Thiam en Vidts. © Belga/VTM

OVERZICHT. Historische Thiam, gouden Lions en Belgian Cheetahs in stijl naar finale: dit hebt u vandaag gemist

Olympische SpelenDag 13 op de Olympische Spelen alweer. En of het een belangrijke is. De Red Lions pakten als eerste Belgische teamsporters ooit hockeygoud in Tokio. Nafi Thiam slaagde er als eerste Belgische in om haar olympische titel te verlengen. Een overzicht van wat u moet onthouden.

13 reacties

  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    wat een atlete onze Nafi ...ook goed prestatie van die Noor Vidts nipt naast een medaille ...zal er later nog vaak aan terugdenken want dichter zal ze nooit komen ..jammer
  • Piet Priem

    3 jaar geleden
    Thiam zal vermoedelijk alsnog het goud pakken. Zij is een klasse apart op de zevenkamp. Het zou mooi zijn als het podium helemaal Belgisch en Nederlands kleurt. Met een beetje geluk winnen de Belgische mannen het hockey toernooi en wordt dit een succesvolle dag voor de Belgische equipe met 2 of 3 medailles. Nederland heeft de 24e medaille vandaag gepakt. Op de zevenkamp zijn er 2 medaille kansen. Er komen sowieso later nog 3 bij (baanwielrennen, hockey en boksen) de 30 medailles komen dichtbij.
  • Herman Botermans

    3 jaar geleden
    Leren lezen, mensen. Gisteren stond er "Goud is geen zekerheid/onzeker". Nu, na haar schitterende versprong en speerworp is het weer wat meer zeker. En @Pierre, ze is geboren in Namen, is dat niet België voor u? Of moeten Belgen minstens een paar generaties terug gaan, zoals een Duitse meneer met een leuk snorretje 80 jaar geleden dacht?
  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    Tje luc hun armen zullen te kort zijn.
  • inge goossens

    3 jaar geleden
    Vidts, Thiam en alle belgen op de atletiek staan er gewoon, veel PR’s en halve finales gezien met jonge atletes en atleten. Ook dikke proficiat aan de kajakkers topprestatie. Ik vind alle belgen goed presteren. Een paar mindere tegenvallende resultaten maar het blijven de spelen waar de ganse wereld top wil zijn. Goe bezig België